E-mailadresExport ICS

Fotografencafé Kasteel Woerden

Evenement

Titel:
Fotografencafé Kasteel Woerden
Wanneer:
ma 7 okt 2019
Locatie:
Kasteel Woerden - Woerden
Categorie:
Lezing
Fotografencafé Kasteel Woerden

Omschrijving

Maandag 7 oktober 2019

13.30 uur: Workshop door Erik van der Weijde: ‘Het fotoboek als ideale drager voor de fotografie.’

Introductie en bespreking van enkele voorbeeldboeken. Mogelijkheden in beeldsequentie en ontwerp.
Hierna gaat iedere deelnemer korte tijd individueel aan de slag met beeldsequentie (ruimte voor enkele individuele gesprekken!)
Afsluiting met een gezamelijk bespreking van de resultaten.

Groep max. 8 personen – Neem een series foto’s mee, als het kan tussen de 20/30 (kwaliteit afdruk maakt niet uit!)

Erik van der Weijde is fotograaf, beeldend kunstenaar, uitgever en geeft les aan verschillende kunstacademies. Hij heeft meer dan 50 fotoboeken uitgegegeven, die in gespecialiseerde boekhandels over de hele wereld verkocht worden. Zijn onderwerpen lopen uiteen van architectuur tot familieportretten en via zijn galeries in Berlijn en Parijs is zijn werk op veel plekken te zien.

Heb je interesse? Geef je op voor 3 oktober 2019! via de website van Fotografencafe Kasteel woerden.

 

18.00 uur: Fotografendiner in het restaurant van het Kasteel Woerden

19.00 uur: Fotoplaza: Werk van aanstormend talent…

Willem Jacobs: Taal-, beeldarbeider. Taal is altijd bij Willem Jacobs een leidraad in zijn leven geweest en nog. Bij de fotografen Dies Groot en Hans van Ommeren heeft hij ook zijn beeldtaal ontwikkeld wat resulteerde in zijn een expositie “Rietwerk” dat te zien in House of Arts, Molenstraat, Woerden. 4 seizoenen lang struinen rond de plas in Waterrijk leverde prachtige gedichten en foto’s op over het riet rond de plas.

Wim Salki: Kunstenaar, fotograaf. ‘Als kunstenaar produceer ik geen weergave van de werkelijkheid. Mijn foto’s en installaties zijn een reflectie van de werkelijkheid zoals ik deze persoonlijk ervaar. Ik ben geen rock en roll-kunstenaar. Geen activistische en ook geen burgerlijke kunstenaar. Daarom zie je dit ook niet terug in mijn beelden. Mocht dat wél een keer het geval zijn dan zal ik trachten te ontkennen dat ik het ben.’

Marijn Kuijper: Komt vertellen over zijn nieuwe boek ‘Regarding you & me’. “Mijn vader stierf in 1983, toen ik slechts drie jaar oud was. Bij vele gelegenheden heb ik hem gemist als vaderfiguur en rolmodel. Toen hij stierf, was ik zijn dochter. Ik heb hem nooit kunnen vertellen dat ik transgender ben. Nu ik op het punt sta vader te worden, wordt de wens om dichter bij hem te komen nog sterker.” (onder voorbehoud)

20.00 uur: Henk Wildschut: Shelter, Ville de Calais en Rooted.

Henk Wildschut vertelt over zijn werk rond het thema immigratie en vluchtelingen. Daarbij geeft hij inzicht in zijn werkwijze en laat hij welke invloed media en journalistiek heeft op onze beeldvorming. Ruim 15 jaar was de rode draad in zijn werk de Europese vluchtelingen problematiek. Hij richt zich niet op de hartverscheurende individuele persoonlijke verhalen. Toch zijn de vluchtelingen voortdurend en op veelzeggende wijze aanwezig, via hun pogingen om een thuis te creëren en te overleven. In zijn boek Ville de Calais volgt hij de opkomst en ondergang van de informele vluchtelingen-stad net buiten de stadsgrenzen van het Franse stadje Calais. Het foto boek is voor Wildschut de ideale manier om zijn verhaal te vertellen en over dit onderwerp publiceerde hij er drie. Shelter (2011), Ville de Calais ( 2017) en het boek Rooted (2019). Met Ville de Calais won hij de ‘Nederlandse Fotoboekenprijs 2019’

21.15 uur: Portfolio reviews door professionele fotografen/ reviewers
Ook vanavond kunnen fotografen hun foto’s voorleggen aan reviewers die deze foto’s van advies zullen voorzien. Vanavond zijn hiervoor beschikbaar:

  • Corrie de Kruif : conceptuele- en documentaire fotografie
  • Diana Bokje: fotocoach, jurylid, lezingen
  • Katharina Pöhlmann: autonome, documentaire- en conceptuele fotografie en portretten
  • Tom Meerman: fotoboeken, onderwijs, fotojurering
  • Dies Groot: vakfotograaf, fotocursussen

 


Locatie

Locatie:
Kasteel Woerden
Straat:
Kasteel 3
Plaats:
Woerden
Land:
Netherlands