World Press Photo 2023 Te…

juli
zondag
9
Van zondag 9 tot zondag 30 juli is de befaamde World Press Photo Exhibition 2023 geopend voor publiek in Willem Twee Den Bosch. De jaarlijkse tentoonstelling presenteert de resultaten van de World Press Photo Contest 2023 en toont de beste en belangrijkste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar, geselecteerd door een onafhankelijke jury.

De World Press Photo Exhibition 2023 nodigt kijkers uit om buiten de nieuwskringloop te treden en kritisch na te denken over belangrijke onderwerpen in onze wereld. De winnende werken van de 2023 World Press Photo Contest vertegenwoordigen belangrijke nieuwsgebeurtenissen en belangrijke momenten die in 2022 over het hoofd zijn gezien door de reguliere media: van de verwoestende documentatie van de oorlog in Oekraïne en historische protesten in Iran tot de realiteit in het door de Taliban gecontroleerde Afghanistan, alsook de vele gezichten van de klimaatcrisis in landen variërend van Marokko tot Australië, van Peru tot Kazachstan.
Persfoto van het jaar
De World Press Photo of the Year eert de fotograaf wiens beeldende creativiteit en vaardigheden terugkomen in een foto die een gebeurtenis vertegenwoordigt en/of een kwestie van groot journalistiek belang uit het afgelopen jaar vastlegt.
Dit jaar heeft de jury gekozen voor Evgeniy Maloletka’s foto ‘Mariupol Maternity Hospital Airstrike’, die tevens de eerste prijs won in de categorie Stories voor de regio Europa. Toen Russische troepen op 24 februari 2022 Oekraïne binnenvielen, richtten ze zich onmiddellijk op de strategisch ge…