E-mailadresExport ICS

Fotografencafé Kasteel Woerden

Evenement

Titel:
Fotografencafé Kasteel Woerden
Wanneer:
ma 30 okt 2017
Locatie:
Kasteel Woerden - Woerden
Categorie:
Lezing

Omschrijving

Extra fotografencafé Kasteel Woerden over fotoseries op 30 oktober 2017

Als voorproefje van wat het festival aan de Maas (10 t/m 13 mei 2018) te bieden heeft alvast twee inspirerende sessies tijdens dit Fotografencafé. Met: VINCENT MENTZEL, ROEL ROZENBURG en MARTIJN BEEKMAN. Neem je eigen werk mee naar de avondsessie en laat er een professional op reageren (gratis), of ga helemaal los tijdens de middagworkshop.

WORKSHOP Roel Rozenburg en Martijn Beekman: ‘sprekende series’ Ridderzaal, 14:00 uur
Roel Rozenbrug werkte 25 jaar als politiek fotograaf voor onder meer voor Trouw, Elsevier, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Ook bracht hij een aantal fotoboeken uit. Fotojournalist Martijn Beekman werd 24 keer genomineerd voor de Zilveren camera en won twee keer in de categorie beste nieuwsfoto van het jaar. Als redacteuren van Hollandse Beelden krijgen Roel Rozenbrug en Martijn Beekman vele fotoseries onder ogen. Tijdens deze workshop delen de fotografen hun ervaringen met de deelnemers. Ze gaan in op de kunst van het serie maken. Hoe bouw je een fotoserie op en hoe hou je een fotoserie spannend? Het moeilijkste voor de meeste fotografen is het selectieproces. Wat laat je wel zien en wat niet, hoe vermijd je dubbelingen en welke favorieten moeten sneuvelen om de serie consistent te houden? Na een uitgebreide presentatie gaan Roel en Martijn aan de slag met meegenomen werk van de deelnemers. Om het selectieproces inzichtelijk te maken wordt van de deelnemers gevraagd geprinte foto’s mee te nemen. Kosten voor deelname is € 62,50 inclusief drankjes of € 87,50 inclusief fotografendiner.

VINCENT MENTZEL IN GESPREK MET NICOLE ROBBERS, Ridderzaal 20.00 uur
“Verhalende fotografie” één van Nederlands bekendste fotojournalisten Vincent Mentzel vertelt in een vraaggesprek met Nicole Robbers over zijn jarenlange ervaring als fotojournalist, over het selectieproces en het samenstellen van series, met nadruk op zijn eigen fotoseries. 

FOTOBESPREKING ÉÉN OP ÉÉN in het café-restaurant: 21.30 uur
Bezoekers worden opgeroepen fotowerk mee te nemen, het onderling te bespreken of met de beeldprofessionals, die aan tafels met daglichtlampen zitten. Intekenen vanaf 19.30 uur bij één of meer fotografen voor 15 minuten. Aan de Lange Tafel praat Vincent Mentzel verder met belangstellenden. Ook zijn er nog enige exemplaren van zijn inmiddels in de winkels uitverkochte boek Foto, Vincent Mentzel te koop.

De toegang tot Fotografencafé Kasteel Woerden is gratis. Om 18.30 uur is er het fotografendiner; de keuken van Kasteel Woerden serveert voor een heerlijk menu voor ieder die de avond met collega fotografen in stijl wil beginnen. Reerveer uiterlijk op 27 oktober.

 

 


Locatie

Locatie:
Kasteel Woerden
Straat:
Kasteel 3
Plaats:
Woerden
Land:
Netherlands