E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Museum De Pont Tilburg

Evenement

Titel:
Museum De Pont Tilburg
Wanneer:
za 16 sept 2017 - zo 18 feb 2018
Locatie:
Museum De Pont - Tilburg
Categorie:
Galeries/Fotomusea

Omschrijving

WeerZien | 25 jaar De Pont: jubileumtentoonstelling
Van 16 september 2017 tot 18 februari 2018

Op 12 september 2017 was het precies 25 jaar geleden dat De Pont zijn deuren opende voor het publiek. Het museum viert dit jubileum met de expositie WeerZien, waarin bijzondere kunstwerken die als bruikleen in een van de tentoonstellingen van De Pont te zien zijn geweest, terugkomen. Als 'logés' die opnieuw worden uitgenodigd.

De jubileumexpositie is een weerzien van verwanten. Voor bezoekers van het eerste uur een weerzien van iconische kunstwerken die eenmalig in Tilburg te zien waren, voor anderen een kennismaking met geweldige kunstwerken die bijdroegen aan de ontwikkeling van Museum De Pont.

De tentoonstelling werd op zaterdag 16 september geopend in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Op het voorplein van het museum werd eerst een grote sculptuur onthuld van de wereldberoemde Engelse kunstenaar Anish Kapoor. Zijn enorme Sky Mirror ('hemelspiegel') en de speciaal voor de gelegenheid ontworpen tuin waar het beeld in staat, heeft het museum cadeau gekregen ter ere van het zilveren jubileum. Het geschenk is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met de gemeente Tilburg en steun van lokale bedrijven en particulieren, Brabant C, Museum De Pont en de kunstenaar.

 


Locatie

Locatie:
Museum De Pont - Website
Straat:
Wilhelminapark 1
Plaats:
Tilburg
Land:
Netherlands


Registratie:

Your Registration:
The event must be published to allow registration.