Cursus/training jureren voor clubs

De taakgroep Opleidingen & Sprekers van de landelijke Fotobond heeft een cursus/training jureren voor clubs ontwikkeld. In onze afdeling start deze cursus in september 2018 en zal worden gegeven door Monique de Zwart.

De cursus wordt gegeven gedurende drie avonden van ongeveer twee uur. Tussen de avonden is een tussenperiode van minimaal vijf weken. Het doel bij deze cursus is het leren om vaardig te kunnen jureren van o.a. (onderlinge) clubwedstrijden en selecties voor clubtentoonstellingen.De theorie is in praktische opdrachten verwerkt en aan het eind van de cursus wordt een document met tips beschikbaar gesteld. Alle deelnemers worden actief betrokken bij de opdrachten. 

Voorafgaande aan avond 1 worden de beginsituatie en verwachtingen geïnventariseerd. Ook wordt een kleine huiswerkopdracht gegeven. Ook voor avond 2 en avond 3 is er een huiswerkopdracht.
Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 10. Deelnemers die aan de cursus willen deelnemen dienen over een basiskennis fotobespreken te beschikken. Deze basiskennis mag in ieder geval verondersteld worden indien de cursus Fotobespreken van de Fotobond gevolgd is (boek Over Foto’s Gesproken van Brongers en Ophof).