Foto-expositie Fotopaleis

April
zaterdag
7
Foto-expositie In de schaduw van het licht
Tweejaarlijks vindt een expositie plaats van Het Fotopaleis te Breda.
Deze keer van 7 april t/m 22 april in het Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22. (Parkeren kan op de Vlaszak).
De foto-expositie In de schaduw van het licht is van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur en gratis te bezoeken.
De expositie toont werk van alle leden. In tegenstelling tot de vorige exposities (2012, 2014 en 2016) is de uniformiteit in de presentatie losgelaten om iedereen vrij te laten een vorm te kiezen die past bij hun werk. Niet de vorm staat centraal, maar de inhoud. De fotograaf maakt met bezieling zijn of haar werk. Niet gebonden aan vorm, niet gebonden aan een knellend thema: de titel van de expositie laat ruimte om het eigen onderwerp vorm te geven, er een eigen interpretatie aan te geven. De titel is daarbij ondergeschikt aan de creativiteit van het fotografieproces.
Exposanten
Femke Bakker, Carla Bertelsmann, Mia Brandenburgh, Jaap Brandenburgh, Hans van Gils, Onno van Gils, Pascal de Groot, Lou Leen, Marcel Post, Piet Raats, Corine Roks, Rene Siemons, Fred Sonnega, Robbert Stroy en Arjan Zoomers.
Het Fotopaleis
Het Fotopaleis is een groep van 15 gedreven amateur- en professionele fotografen. Het aantal van 15 is een bewuste keuze om te waarborgen dat er voor alle leden ruimte is om het werk te tonen en er over te discussiëren.
De leden van Het Fotopaleis komen eens per twee weken bijeen in sociaal-cultureel centrum De Cour in Terheijden op maandagavond. Hoewel...

Expositie FG De Huiskamer

April
vrijdag
20
In het weekend van 20 tot en met 22 april 2018 exposeert Fotogroep de Huiskamer in de Stadsgalerij in Breda. Tijdens deze – alweer 10de – expositie toont de Huiskamer opnieuw top fotografie en deze keer ook films. Veel aandacht gaat naar de presentatie van het werk. Zo is het aanzien van de binnenzijde van de Stadsgalerij aangepakt. Foto’s en films worden op passende en originele wijze gepresenteerd.
Wanneer:        vrijdag 20 april vanaf 19:00 uur
                        zaterdag 21 april 11:00 – 17:00 uur
                        zondag 22 april 11:00 – 17:00 uur
Waar:              Stadsgalerij, Oude Vest 34, Breda
Website:          www.fgdehuiskamer.nl
Inlichtingen:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Expositie FG Experiment 2018

April
vrijdag
20
Verrassende expositie van F.G. Het Experiment in De Beuk
Het thema van de expositie is vervreemding.
De diversiteit waarmee de leden van de fotoclub dit, tot de verbeelding sprekende,
thema in beeld gebracht hebben is buitengewoon verrassend te noemen.
Op vrijdag 20 april a.s. om 20.00 uur zal in De Beuk, Rulstraat 4 te Oosterhout de opening verricht worden door Saskia te Koppele, eigenaar en docent van de School voor Fotografie. Zij zal enkele foto's bespreken op een leerzame, zeer verhelderende manier.

Tevens zullen er unieke foto's getoond worden met diverse onderwerpen, o.a. ook middels een doorlopende projectie.
De verschillende fotografen staan garant voor een boeiende en zeer bijzondere expositie.
Zij zullen u persoonlijk te woord staan tijdens de opening en verder op:
zaterdag 21 en zondag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur in De Beuk, Rulstraat 4 te Oosterhout. De toegang is gratis.

Expositie FG Blits

May
zaterdag
26
Plaats  : De Verdieping – Industrieweg 16, 5066 XJ Moergestel
Datum: zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018
Tijden : op beide dagen van 11.00 -17.00 uur
Opening op zaterdag 26 mei 14.00 uur door Bart Zandbergen

Expositie FC Zundert

June
zaterdag
9
Zaterdag 9 juni 14:00-18:00
Zondag 10 juni 10:00-17:00
Cafe Wapen van Zundert
Katerstraat 12
Zundert

Expositie FA Rijen

June
zaterdag
9
Expositie en speciale AV-vertoning
Op 9 en 10 juni 2018 houdt FA-Rijen haar jaarlijkse foto-expositie in De Boodschap, Nassaulaan 62, 5121BC Rijen. Behalve veel foto’s en AV-werk van leden zijn op de expositie dit jaar ook top-series te zien van AV-makers uit diverse landen. En voor het eerst wordt een aantal foto’s geëxposeerd die clubleden hebben gemaakt van sociale activiteiten in Gilze en Rijen.
De expositie
Op de expositie tonen de leden recent fotowerk. Enkele leden presenteren ook hun nieuwste audiovisuele (AV) producties. Bovendien wordt een selectie uit de foto’s van de sociale projecten gepresenteerd, die de verschillende clubleden de laatste twee jaar, vaak belangeloos, in beeld hebben gebracht. Daarbij onder andere foto’s van bijzondere muziekleerlingen, de actie Torenlicht voor de Maria Magdalenakerk en sport evenementen
De openingstijden zijn:
zaterdag 9 juni van 13.00 tot 18.00 uur
zondag 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur.
Iedereen is welkom en de toegang is gratis.
Speciale AV-presentatie
Challenge 321 (www.challenge321.org) is een internationale AV-wedstrijd, waarbij de ingezonden serie maximaal 3 minuten en 21 seconden lang mag zijn. FA-Rijen heeft de wedstrijd voor Nederland opnieuw ‘gehost’. In totaal verzorgen 14 fotoclubs uit 9 landen de jurering. In 2017 werden er 113 series uit de gehele wereld ingezonden. Dat wij host zijn maakt het mogelijk om tijdens de expositie een aantal van de ingezonden series te laten zien van makers uit verschillende landen. De geselecteerde series...