Afdelingsmentoraat Portretfotografie (5 avonden)

Ben je geïnteresseerd in portretfotografie en wil je daarin een eigen stijl en eigen gezicht ontwikkelen? Dan is dit mentoraat iets voor jou!

portret web  portretweb  portret 2web   portret 3web

Gerard Hol, mentor bij de fotobond, coördinator van de landelijke gespreksgroep portret van de fotobond en gepassioneerd portretfotograaf, gaat dit mentoraat verzorgen en heeft daarvoor een speciaal programma opgezet om jou daarbij verder te helpen.

Gerard Hol is al vanaf het begin van zijn fotografische leven gefascineerd door het fenomeen portret, waarbij zijn doelstelling is, niet het zoveelste mooie plaatje van een model, maar vooral het creëren van eigen beelden. Zijn filosofie is dan ook, dat je als fotograaf van ieder model, jong of oud, een foto moet kunnen maken, waarin het idee van de maker tot uitdrukking komt. Het programma van het mentoraat is daar dus ook op gericht.

Het mentoraat bestaat uit 5 bijeenkomsten, 4 dinsdagavonden en 1 zaterdag. In dit mentoraat ga je, naast een kleine dosis techniek en het regisseren van een model, vooral ook werken aan het creëren van eigen beelden, met gebruikmaking van een model. Dit doe je door het uitwerken van gerichte opdrachten, en het bespreken van de resultaten daarvan. De eerste avond is een inspiratie-avond, in de tweede bijeenkomst, de zaterdag, ga je werken met licht en modellen, en de resterende drie avondbijeenkomsten ga je aan de hand van de opdrachten en de resultaten daarvan werken aan een eigen stijl en eigen gezicht.

Omdat er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht moet zijn, kunnen er maximaal 10 personen deelnemen. Deelnemers worden, indien dit maximale aantal overschreden wordt, geselecteerd op enthousiasme en de mogelijkheid alle bijeenkomsten bij te wonen.

De kosten voor dit mentoraat zijn: leden €. 90,-- p.p. // niet leden €.120,-- p.p.

Het mentoraat wordt gegeven in CC De Boodschap, Nassaulaan 64 in Rijen op de volgende dagen:
dinsdag 2 oktober 2018 van 19.30 – 22.00 uur
zaterdag 20 oktober 2018 van 10.00 – 16.00 uur
dinsdag 13 novemberi 2018 van 19.30 – 22.00 uur
dinsdag 4 december 2018 van 19.30 – 22.00 uur
dinsdag 22 januari 2019 van 19.30 – 22.00 uur

Heb je interesse, meld je dan aan bij Monique de Zwart