Afdrukken

Foto-expositie Fotopaleis

Evenement

Titel:
Foto-expositie Fotopaleis
Wanneer:
za 7 apr 2018 - zo 22 apr 2018
Locatie:
Stedelijk Museum Breda - Breda
Categorie:
Exposities

Omschrijving

Foto-expositie In de schaduw van het licht

Tweejaarlijks vindt een expositie plaats van Het Fotopaleis te Breda.

Deze keer van 7 april t/m 22 april in het Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22. (Parkeren kan op de Vlaszak).

De foto-expositie In de schaduw van het licht is van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur en gratis te bezoeken.

De expositie toont werk van alle leden. In tegenstelling tot de vorige exposities (2012, 2014 en 2016) is de uniformiteit in de presentatie losgelaten om iedereen vrij te laten een vorm te kiezen die past bij hun werk. Niet de vorm staat centraal, maar de inhoud. De fotograaf maakt met bezieling zijn of haar werk. Niet gebonden aan vorm, niet gebonden aan een knellend thema: de titel van de expositie laat ruimte om het eigen onderwerp vorm te geven, er een eigen interpretatie aan te geven. De titel is daarbij ondergeschikt aan de creativiteit van het fotografieproces.

Exposanten

Femke Bakker, Carla Bertelsmann, Mia Brandenburgh, Jaap Brandenburgh, Hans van Gils, Onno van Gils, Pascal de Groot, Lou Leen, Marcel Post, Piet Raats, Corine Roks, Rene Siemons, Fred Sonnega, Robbert Stroy en Arjan Zoomers.

Het Fotopaleis

Het Fotopaleis is een groep van 15 gedreven amateur- en professionele fotografen. Het aantal van 15 is een bewuste keuze om te waarborgen dat er voor alle leden ruimte is om het werk te tonen en er over te discussiƫren.

De leden van Het Fotopaleis komen eens per twee weken bijeen in sociaal-cultureel centrum De Cour in Terheijden op maandagavond. Hoewel het maximale aantal van 15 leden momenteel is bereikt, kunnen belangstellenden zich altijd aanmelden. Het Fotopaleis streeft naar een (betere) balans m/v  en stelt toetreding van jongere leden op prijs.

De leden van Het Fotopaleis hechten veel waarde aan de fotografie, waarbij de maker iets te vertellen heeft. Wellicht het moeilijkste onderdeel: hoe laat je de toeschouwer geboeid raken door de foto? Ieder lid gaat het avontuur met zichzelf aan, waarbij de besprekingen dienen als klankbord. Van elke deelnemer wordt verwacht dat hij of zij hieraan actief deelneemt met zijn of haar werk. Ieder vanuit een eigen perspectief, allemaal verschillende meningen en gedachten waarbij respect voor elkaar en elkaars werk voorop staat.


Locatie

Locatie:
Stedelijk Museum Breda - Website
Straat:
Boschstraat 22
Postcode:
4811 GH
Plaats:
Breda
Land:
Netherlands


Registratie: