GerrieVermeulen2sm

Foto: Gerrie Vermeulen

Gerrie wint Foto Regionaal

GerrrieVermeulen1sm

Gerrie Vermeulen van fotoclub Fomo uit Oisterwijk heeft, zoals bekend, dit jaar Foto Regionaal gewonnen. Er deden 34 fotografen mee aan deze wedstrijd met een serie van vijf en zij was volgens de jury - Mariet Wielders en Louis Visseren - de beste met haar serie van vijf zelfportretten telkens opgemaakt en geschminkt als een ander type vrouw. Zo was er de femme fatale en de Pierrot. Haar kleinkinderen schrokken wel van de Pierrot. "Bent u dat oma, wat een wit gezicht". De jury: "Knap met datzelfde standpunt en licht, een professionele aanpak. Je vergeet deze serie niet gauw".

Ruim een maand werkte Gerrie aan de serie en bij (corona)-gebrek aan modellen ging zij zelf aan de slag met bedenken, schminken, kostuums, achtergronden, belichting en voor de camera. De foto bij dit stukje is soortgelijk; maak een platenhoes als opdracht van Fomo.

Gerrie Vermeulen is erg creatief want schildert en tekent ook graag en maakt daarmee combinaties met de foto's. Zij behaalde overigens regelmatig nominaties voor Foto Nationaal, acceptaties bij de Benevisie en bij Foto Online al eens brons.

De winnares begon met een camera van een neef maar schafte, toen ze bij de fotoclub kwam, een betere Nikon aan. Ze volgde vier jaar de cursus fotografie voor gevorderden bij de Krekel bij Henk van den Anker, nadien een portfoliocursus bij Hans Zoete en ook nog een mentoraat bij Diana Bokje. Verder nog een cursus Photoshop en flitsen. Ze was eerst vijf jaar bij fotoclub Shoot en nu alweer zes jaar bij Fomo. "Leuke club".
Gerrie Vermeulen is in het dagelijks leven al 30 jaar instructeur bij manege '’t Halster” in Oisterwijk en neemt daar ook dikwijls haar camera mee naar toe.
 

(HvdA)